Jun 30, 2010

Aku masih ingat

Setiap kali bila baca belog Inchek Lutfi perasaan itu datang kembali..
kebetulan baru lepas chatting dengan Ziyad yg berada di Madinah 
Uishh lagilah timbul kejelesan teragiga terhadap mereka sekeluarga!
Mak Cha doakanlah saya sampai ke sana ye
erm dan bila terjumpa ni sewaktu di rumah ibunda tempoh hari
huaaa lagilah rasa nak pergi!
Sabarlah wahai diri. The day will come!

Menuju Puncak 2

Pagi itu semua bermujahadah untuk bangun awal
'Jaq bangun jaq. dah dekat pukul 4 ni'
ku gagahkan diri jua utk bangun demi misi yang satu ini! Dan selepas qiam langkah diatur pantas. Weh kalau pak guard tanya nak jawab apa ni? Balik kg?! Pergi ekspedisi Adventure Club?ah pepandai la goreng nanti..
Tengok dulu sapa jadi guard hari ni, lepas tu baru boleh fikir nak jujur ke goreng apa ka.
Masalah sket la kalau dpt pak guard baru + tak ngam..
(note: gate mula dibuka pada pukul 6pagi)

Jun 26, 2010

Versi budak baik; Follow the Flow?

A year older and wiser! AGE is only a number. Happy B'day 

itu mesej yang diterima daripada MaMa Chin. 23tahun 6 hari.
bangga berusia sedemikian? hoho 
ingatlah wahai diri,
semakin meningkat usia semakin kamu menghamipiri mati.
diam.fikiran kosong.
saya rasa nak nangis. nak peluk orang-orang yang saya sayang.
apa yang saya dah buat selama hayat ini?
diam. tepuk dada tanya Iman.
saya rasa semakin bertambah umur  semakin saya bertambah fragile. my bad.

setiap hari selepas bangun tidur saya akan fikir.
saya nak buat apa lepas grad nanti ni? 
saya nak jadi apa ni?
betul ke saya nak jadi nurse ni?
nak kerja terus atau terus sambung belajar? 
kalau nak terus buat master luit ada luit??
ala luit kalu no poblem maaa..
hmm cemana nak bayar balik dekat ibunda segala wang ringgit yang telah diperabihkan untuk diri anaknya yang kaki kikis plus super degil ini kalau lambat kerja?
arghhh saya masih tidak mampu untuk duduk diam barang sesaat dan fokus merangka perancangan masa hadapan saya!
Ya Allah sukarnya nak buat semua sorang-sorang
it's not easy to be me..
haishhh astaghfirullahal'azhim!
hmm what is wrong with me?
tiada jawapan. no idea.
apapun saya akan pastikan saya akan ke sana sebelum convo! no matter what. 
oh really??
Ya Allah tolong lempar setan-setan yang menghasut ni jauh-jauh sampai kerak bumi!!
Rabbi Yassir Wala Tu'assir
InsyaAllah biiznillah ameeenn!
Ardhul Kinanah wait for me!

hmmm
or can i just follow the flow?

Jun 5, 2010

Perasan vs Perasaan?


Sesuatu di antara waktu...

Refresh


Kepuasan sebenar yang tiada tandingan bila kembali menghargai nikmat Tuhan!

"Today is all that you have. Organize the hours of this day so that you make years out of minutes and months out of seconds. Seek forgiveness from your Lord, remember HIM, prepare for the final parting from this world and live today happily and at peace."

'Aaidh ibn Abdullah al-Qarni